Nu kopen

Waarom nu kopen in Spanje?

Wij maken uw Spaanse droom waar

De aankoop van een huis of appartement in Spanje is nu meer dan ooit interessant.

Sedert het uitbreken van de financiëel-economische crisis eind 2008 zijn de prijzen van het Spaanse vastgoed gedurende vijf opeenvolgende jaren gedaald: in sommige regio’s en sommige marktsegmenten zelfs met méér dan 50%. Sedert 2014 is er een einde gekomen aan deze prijsdalingen en wordt algemeen aangenomen dat  de prijzen hun bodempeil hebben bereikt. Het ziet ernaar uit dat we nu een periode tegemoet gaan van geleidelijke prijsstijgingen.

De lage opbrengst van de spaargelden en de gunstige rentetarieven voor leningen maken het vandaag extra interessant om te investeren in vastgoed. De soms tegenvallende rendementen van vastgoedinvesteringen in België, mede als gevolg van een dreigend overaanbod van huurpanden, doet velen terecht uitkijken naar andere oorden. De Belgen zijn niet voor niets veruit de grootste aankopers (proportioneel gezien) van Spaans vastgoed!

Spanje blijft, ondanks de crisis, een stabiel land dat deel uitmaakt van de Europese Unie en de eurozone, in tegenstelling tot bijvoorbeeld Turkije. De Spaanse overheid heeft drastische maatregelen genomen om de economie terug op het goede spoor te krijgen. 

Vergeet echter niet dat de aankoop van een onroerend goed steeds een lange termijn beslissing is. Staar u ook niet blind op de lage prijzen: kwalitatief vastgoed op een goede locatie zal altijd een bepaald prijskaartje hebben.

Het is nu meer dan ooit het moment om uw Spaanse droom waar te maken.

Heeft u nog vragen?
© Immo-Consult 2019Reclamebureau Tallieu & Tallieu